Vámosgyörk község weboldala

Magyar Falu Program

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Faluházak felújítása - 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Vámosgyörk községben az MFP-FHF/2020 pályázat keretében (3109994155)

Szerződött támogatás összege: 10.013.741,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Vámosgyörk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program "Faluházak felújítása" alprogramja keretében a Vámosgyörk, Petőfi Sándor út 25. szám alatt található épület hivatali részének belső felújítását kívánja megvalósítani. A polgármesteri hivatal a Vámosgyörk, Petőfi Sándor út 25. szám alatt található kétszintes épület első emeletén működik. A tervezett fejlesztés a hivatal helyiségeinek és a lépcsőháznak a belső felújítására irányul. A vizesblokk csempe- és padlóburkolata felbontásra kerül az aljzattal együtt, az ivóvíz- és szennyvízvezeték és a vizes berendezések teljes körűen kicserélésre kerülnek, majd az új vezetékek elhelyezése után új aljzatbeton, csúszásmentes padlóburkolat és 1,80 m magasan új csempeburkolat készül. A teakonyha, folyosó-közlekedő, vizesblokk, tároló helyiségekben kőporcelán burkolat, az adós irodában laminált parketta kerül elhelyezésre. A parkettás helyiségekben a parketta burkolatot szükség szerint javítani kell, majd csiszolást követően felületkezeléssel kell ellátni. A lépcsőházban a pihenő és a közlekedő burkolata felbontásra kerül és új kőporcelán burkolat készül. A falak, mennyezetek fehér, színezett diszperziós festést kapnak. A belső ajtókat ki kell cserélni. A projekt kapcsolódik a TOP pályázat keretében tervezett, megvalósítás előtt álló épületenergetikai fejlesztésekhez, kiegészíti azokat. A tervezett felújítások végrehajtásával megvalósulnak az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító épített környezet alapfeltételei.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30.

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés (MFP-KKE/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés Vámosgyörk községben az MFP-KKE/2020 pályázat keretében (3087209526)

Szerződött támogatás összege: 7.992.364,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Vámosgyörk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program "Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés" alprogramjának keretében a zöldfelületek kezelésére alkalmas gépeket, eszközöket kíván beszerezni. A megítélt pályázati támogatásból olyan gépek vásárlására kerül sor, amelyek alkalmasak a közterületek megfelelő kezelésére, igényes települési környezet kialakítására. A fűnyíró traktorok (2 db) és az önjáró fűnyíró lehetővé teszik a gyepfelületek rendszeres gondozását. A fűkaszák (3 db) a füves közterületek fűnyírótraktorral nehezen megközelíthető részeinek karbantartását segítik. A motorfűrész segítségével eltávolíthatók, feldarabolhatók az elöregedett, balesetveszélyes faágak, gallyak. Az összegyűjtött növényi hulladékok elszállítása az utánfutóval megoldható.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.08.15.

 

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása - 2020 (MFP-BJA/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Járdafelújítás Vámosgyörk községben az MFP-BJA/2020 pályázat keretében (3081227674)

Szerződött támogatás összege: 2.000.027,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Vámosgyörk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program "Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása" alprogramja keretében a Kossuth Lajos utca északi oldalán az élelmiszerbolttól a templomig haladó gyalogjárdát kívánja felújítani 365 méter hosszon és 1,3 méter szélességben. A tervezett felújítással érintett járda mintegy ötven évvel ezelőtt épült betonból. Az elmúlt évtizedekben állapota erősen leromlott, betonfelületén nagyobb méretű hibák, kavicsfészkek vannak és letört élek hiányoznak. A letisztított és a laza, mozgó részektől megszabadított felületet ragasztó réteggel, bitumenemulziós permetezéssel kell ellátni. A felületre ezt követően AC 8 jelű, 4 cm vastag melegaszfaltréteg kerül. Az elterített aszfaltot be kell simítani, majd vibrációs hengerléssel vagy nehéz vibrolappal kell a végleges, min. 98%-os tömörségi fokra betömöríteni. A tervezett projekt hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a település gyalogosközlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (MFP-KTF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségi célú épület fejlesztése Vámosgyörk községben az MFP-KTF/2020 pályázat keretében (3083724782)

Szerződött támogatás összege: 9.999.131.- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Vámosgyörk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program "Közösségi tér ki- /átalakítás és foglalkoztatás" alprogramja keretében a Vámosgyörk, Rákóczi Ferenc utca 23. szám alatt található művelődési ház vizesblokkját kívánja felújítani, bővíteni. A művelődési ház földszintjén található női, férfi vizesblokk elavult, régi rendszeren működik, a nagyobb rendezvények igényeihez mérten már kicsi. Ez a vizesblokk teljes egészében elbontásra kerül, helyén egy 5,18 m2 alapterületű akadálymentes WC és egy 11,38 m2 alapterületű előkészítő helyiség létesül. A jelenleg kihasználatlan emeleti részre felvezető fémvázra szerelt lépcső szintén elbontásra kerül, helyette vasbeton lépcső készül. A lépcső mellé az emeleti részen minimum 95 cm magas korlát készítése szükséges. Az emeleten közlekedő (4,77 m2), férfi mosdó (4,08 m2), férfi WC (11,38 m2), női mosdó (8,66 m2) és női WC (10,80 m2) helyiségek kerülnek kialakításra. Az új falazat CW fémvázra szerelt 2 rétegű gipszkarton fal. Jellemzően 90/210 és 105/210 méretű küszöb nélküli beltéri ajtók kerülnek beépítésre. A belső falfelületek és a mennyezet 1 cm simított gletteléssel készül, mosható 2 rétegű fehér diszperziós festéssel. A vizes helyiségekben 2 méter magasan, az előkészítőben 1,60 méter magasan csempeburkolat kerül a falazatra. A padlóburkolat csúszásmentes gress lappal készül. Az épületben a vizesblokkhoz kapcsolódó szennyvízvezeték- rendszert, az új lefolyó és vízellátó rendszert ki kell alakítani, a szükséges villamos szerelési munkákat el kell végezni. A fejlesztéssel érintett vizesblokk felújításával komfortosabbá válik a szabadidő eltöltésének lehetősége és a kulturális programokhoz való hozzáférés a művelődési házban.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.

 

 

 

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Orvosi eszköz (MFP-AEE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló eszközbeszerzés Vámosgyörk községben (3007271802)

Szerződött támogatás összege: 1.797.283,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja az egészségügyi alapellátáshoz tartozó háziorvosi ellátás eszközökkel való ellátottságának javítása Vámosgyörk községben. A projekt keretében a háziorvosi rendelőbe beszerzésre kerül 2 db nyomtató és 2 db számítógép, 1 db labor szék és 1 db vérvételi szék, 1 db vizsgálóágy, 2 db kartoték szekrény, 2 db íróasztal,1 db orvosi szék, valamint 1 db orvosi csaptelep a kéztörléshez és fertőtlenítéshez szükséges kiegészítőkkel. Jelen pályázat segítségével megvalósulhat az orvosi rendelő számítástechnikai korszerűsítése, az elavult bútorok cseréje, a higiéniás feltételek javítása. A beszerzésre kerülő eszközökkel korszerűsödik Vámosgyörkön az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája és javul a hatékonysága.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.06.30.

 

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására (MFP-KKE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Közterületek karbantartására alkalmas fűnyírótraktor beszerzése Vámosgyörk községben (3020446179)

Szerződött támogatás összege: 3.994.310,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében Vámosgyörk település közterületeinek gondozását lehetővé tevő fűnyírótraktor és a traktor alkatrészeként 1db vágóasztal beszerzésére kerül sor.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.09.30.

 

Kedvezményezett neve: Vámosgyörk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program - Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása (MFP-BJA/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Járdafelújítások Vámosgyörk községben (3019809604)

Szerződött támogatás összege: 4.946.650,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program "Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása" alprogramjának keretében Vámosgyörk Községi Önkormányzat a település belterületén található Kossuth Lajos utca és István király út járdájának, valamint a Kossuth és Martinovics utcákat összekötő járdának a burkolatfelújítását kívánja megvalósítani. A fejlesztéssel érintett járdák felülete jelenlegi állapotában egyenetlen, sok helyen repedezett, hiányos, gyomnövényekkel benőtt, burkolatuk felújítása a balesetveszélyes helyzetek megelőzése szempontjából is indokolt. A felújítás a járdaburkolatok újraaszfaltozását foglalja magában.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.03.31.