Címlap Vöröskereszt
FIGYELEM!
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View Privacy Policy

Vöröskereszt

 

Pardi Albertné a Vámosgyörki Vöröskereszt alapszervezet titkára, 2017. 05. 19-én Keszthelyen vehette át, a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségétől, a 41 éve végzett kiemelkedő vöröskeresztes munkája elismeréseként, a VÖRÖSKERESZTES MUNKÁÉRT kitüntetés Arany fokozatát. A kitüntetést átadta a Magyar Vöröskereszt elnöke Dr Göndöcs Zsigmond és  Kardos István főigazgatója.

 Gratulálunk az elismeréshez, és kívánunk erőt és egészséget a további munkához.

Az ünnepségen készült képek:

 

 

A Vöröskereszt helyi szervezete 1998. április 29.-én újjá alakult Toma István polgármester úr kezdeményezésére. Ekkor 9 fő vezetőségi tag került megválasztásra, a fő irányelv az volt, hogy a település minden intézményéből legyen egy-egy fő, aki közvetítő szerepet tölt be. A taglétszám elérte a 60 főt. A szervezet az alábbi tevékenységekben vállalt szerepet:

  • Véradás megszervezése
  • Ruhavásárlási akció megszervezése
  • Közvetítés a rászoruló gyermekek nyaraltatása, táboroztatása érdekében.
  • Kapcsolattartás a gyöngyösi Vöröskereszt Szervezettel (a megyei szomszéd falvak orvosi hálózatával.)
  • Aktuális segítségnyújtás (árvíz, belvízvédekezés, segélyek szétosztása.

 

Véradásokon Vámosgyörk lakosságán kívül, az adácsi, és viszneki véradók is nagy számban vesznek részt. Évente kétszer kerül sor a szervezet véradásokra. Minden alkalommal, köszönet az emberek segítőkészségének szép mennyiséget sikerül levenni, és a gyógyítás szolgálatába állítani.

 

Ruhavásárokat is rendszeresen tartanak, melyeken az összegyűjtött ruhákból vásárolhatnak az érdeklődők. A megmaradt ruhákat továbbítják más karitatív szervezetek felé. Az itt befolyt összeget pedig helyi szervezetek támogatására fordítják (pl.: Óvoda, Általános Iskola, Idősek Otthona).

A szervezet tagjai mindenkor kivették részüket, a települést érintő katasztrófa helyzetek elhárításában. Mindkét árvíz esetén, részt vettek a védelmi munkákban, illetve a kitelepítés alkalmával is aktívan segítettek.

Munkájukat a megyei és országos szervezet is több kitüntetéssel ismerte el.

Elnyerték: 2002. 10. 23 a Község Szolgálatáért kitüntetést

2002. 12. 11 a Vöröskereszt országos vezetősége elismerését

2004. 06. 18 Detken a Véradók Világnapja alkalmából kaptak elismerő oklevelet önzetlen munkájukért. Egyénileg is több elismerést szereztek.

 

Bárki, aki szívesen csatlakozna ehhez a lelkes és önzetlen szervezethez azt, örömmel fogadják soraik között.